Cursussen oude muziek

Kunstprojecten

Historie

INTERVALLI stelt zich tot doel om werkweken Oude Muziek beoefening door getalenteerde amateurs en preprofessionele zangers te organiseren.
Het idee INTERVALLI is ontstaan toen Erik Dyckhoff vanaf 2003 voor de Portugees-Nederlandse stichting OBRAS muziekworkshops organiseerde in de omgeving van Evora (Portugal).
Na beëindiging van zijn werkzaamheden voor OBRAS verhuisde het concept mee naar de Morvan (Frankrijk), waar INTERVALLI in 2009 een eerste project opzette. Onder leiding van professionele docenten en dirigenten wordt er zorg gedragen voor een goed eindresultaat.

st. rvrien ii

In mei 2009 organiseerde INTERVALLI de workshop 'Chants de naissance & d'adieu' onder leiding van Onno van Ameijde, die Jeffrey Skidmore ter elfder ure moest vervangen wegens onverwachte omstandigheden. Met twee concerten in respectievelijk Château-Chinon en Larochemillay werd deze workshop afgesloten.

onno

Onno van Ameijde

In juni 2010 organiseerde INTERVALLI de workshop 'Hildegarde de Bingen & Aliénor de Bretagne' onder leiding van Marcel Pérès. Twee concerten besloten die workshop, een in de église de Saint Romain in Château-Chinon en een in de bijzondere romaanse kerk van Saint Révérien.

In mei 2011 volgde dan een workshop Oude Muziek in L'Huy Préau met muziek uit de vroege Franse barok en onder leiding van Erik Van Nevel. Naast werk van Dumont en Charpentier werd de Missa Velociter currit sermo eius van Madin ingestudeerd en uitgevoerd in St. Hilaire en St. Révérien.

Van 5 tot 12 mei 2012: De schoonheid van ernst, een project onder leiding van Jeffrey Skidmore. Wij hebben ernstige Franse chansons uit de 16de eeuw bestudeerd en de ontroerende Lamentations van Robert White.

In juni 2013: Muziek zonder grenzen onder leiding van Erik Van Nevel. We studeerden muziek van Josquin, de Monte, de Rore en Sermisy. Met een concert in St Hilaire en een in Châtillon en Bazois werd deze workshop besloten.

Van 17 tot 24 mei 2014 was de befaamde musicus Marcel Pérès onze docent en dirigent tijdens het project OCKEGHEM: de Missa Cuiusvis toni.

2014: Een zeer geslaagd optreden van Intervalli tijdens het Gebroeders van Limburg Festival in Nijmegen.

Van 21 tot 27 juni 2015 was de vermaarde Belgische Oude Muziek specialist Erik Van Nevel onze docent en dirigent tijdens het project: De manuscripten van Petrus Alamire.

Van 14 tot 21 mei 2016 was Jeffrey Skidmore onze docent en dirigent in de workshop 'Muziek voor processies en optochten'. Die week werd feestelijk afgesloten met twee concerten in Saint Hilaire-en-Morvan en Châtillon-en-Bazois.

Van 24 juni tot 1 juli 2017 studeerden de deelnemers onder leiding van Erik Van Nevel de Missa O Rex gloriae van Palestrina. Op het einde van de week voerden we die mis uit in de kerk van Châtillon en Bazois.

Van 23 tot 30 juni 2018 was de befaamde musicoloog Marcel Pérès (oprichter en leider van het ensemble ORGANUM) onze docent en dirigent in een workshop met muziek van Pierre van Montboissier en Hildegard von Bingen, en de gezangen van pelgrims op weg naar Compostella. We lieten ons verrassen door de Middeleeuwen!

In juni 2019 studeerden we onder leiding van Marianne Salden het vierstemmig Requiem van T.L.de Victoria en hadden veel succes bij de uitvoering in Chatillon en Bazois.

 

Copyright © 2013. All Rights Reserved.